Minden másodperc számít!

Az újraélesztés sikeressége rengeteg tényezőtől függ, de egy dologban minden szakember biztos, hogy minden másodperc számít!

A korai mellkaskompresszió mellett a korai defibrilláció bizonyítottan javítja az újraélesztések kimenetelét, sikerét. A félautomata, vagy automata külső defibrillátorok abban segítenek, hogy a sokk leadásáról szóló döntés felelősségét leveszik az elsősegélynyújtóról, ezért az laikusok számára bárhol és bármikor biztos segítséget nyújthat egy megkezdett újraélesztés során.

Kamrafibrilláció alatt a szív nem lát el effektív pumpafunkciót, az ingerület átvezetődése teljesen szabálytalanná válik, emiatt a szív munkaizomzata magas frekvencián, teljesen irregulárisan mindenféle szinkron nélkül működik. Ennek az az eredménye, hogy a szívizomzata remeg, nem képes összehúzódni, így pumpafunkcióját sem látja el.

Ezt az állapotot egy vagy több nagy energiájú (200 Joule) áramütéssel meg tudjuk szüntetni. Fontos tudni, hogy ez az állapot minden alkalommal a klinikai halál állapotát jelenti, így az újraélesztés megkezdése nem maradhat el sem a sokk kivitelezése előtt, sem utána. A pulzus nélküli kamrai tachycardia során szintén nincs effektív pumpafunkció, ezt az állapotot szintén meg tudjuk szüntetni defibrillálással.

A szív megállás a szív pumpafunkciójának hirtelen megszűnését jelenti. Az ebből következő vérkeringés megszűnte a légzés, a sejtek gázanyagcsere leállásához, eszméletvesztéshez, potenciálisan halálhoz vezet. Megkezdett újraélesztés nélkül, hirtelen szívmegállás esetén, percenként 8-10%-kal csökken a sikeres újraélesztés lehetősége!

Az idő fontossága miatt alkotta meg a BexenCardio a REANIBEX 100 defibrillátort, amely egy hordozható, különösen felhasználóbarát (fél)automata defibrillátor (AED), amely lehetővé teszi a laikusok számára, hogy gyors és hatékony elsősegélynyújtást biztosíthassanak a szívmegállás áldozatainak, felnőtteknek vagy gyermekeknek egyaránt.

Az intuitív grafikával, hangüzenetekkel és a defibrillációk között a CPR (Cardio Pulmonary Resuscitation) utasításait tartalmazó metronóm segítségével, a készülék a környezetéhez adaptív módon igazodó hangerővel, világos hangüzenetekkel végig vezeti az újraélesztés folyamatát, ahol a sokk leadásához szükséges készülék töltési idő 0 másodperc (előtöltés már a mellkas kompresszió alatt). Nincs másik, ilyen tulajdonsággal bíró, laikusok számára készített defibrillátor a világon!

Készülékről további részleteket olvashat weboldalunkon!