o-Two CPAP fejhevederes maszk

Díjnyertes, kompakt, nem invazív lélegeztetési maszk, légzési nehézséggel küzdő betegek részére.

Mi az a CPAP?

A CPAP folyamatos pozitív légúti nyomásterápiát jelent. A nyomást vízcentiméteres egységben mérjük és ez a légzés mindkét fázisában, a kilégzésben és a belégzésben is megegyezik. A tüdő léghólyagjaiban a kilégzés végén élettanilag is tapasztalható egy 2,5-3 vízcm-es pozitív nyomás, ez akadályozza meg, hogy a tüdő hólyagjai összeessenek. A CPAP-terápia során ezt a 2,5-3 vízcm-es pozitív nyomást növeljük, hogy a tüdő hólyagjait nyitva tartsuk, vagy a tüdő ödémáját a nyomás növelésével csökkentsük.

A CPAP alkalmazását a COVID alatt, és után egyre jobban terjesztik ki más légzőszervi problémákra is a tünetek enyhítésére és intubálás és az intenzív osztályra való felvétel elkerülése érdekében. Az O-Two egyszer használatos „Open CPAP” adagolórendszer hihetetlenül nagyfokú pontos CPAP-ellátást biztosít más kompakt eszközökhöz képest. A belégzéskor fellépő nyomásesés minimalizálásával és a kilégzéskor fellépő csúcsnyomást, az O-Two CPAP maszk sokkal egyenletesebb CPAP-nyomást képes elérni a teljes légzési ciklus során. Ezzel együtt alacsonyabb légzési munkát is igényel a betegtől, összehasonlítva más, általánosan elterjedt, prehospitális CPAP ellátási eszközökkel szemben.

Az eszközön található egy Luer-csatlakozó, amelyhez keresztül csatlakoztatható egy nyomásmérő. Azonban a mérőműszer pontossága CPAP-szint pontossága, a terméken feltüntetett fix áramlási beállítások mellett szükségtelenné teszi a nyomásmérő használatát. A környezeti levegő és a oxigén vezeték helyét úgy tervezték, hogy kiküszöböljék a véletlen elzáródás lehetőségét, elkerülve a barotrauma kockázatát. Ideális a légzési nehézségekkel küzdő betegek kezeléséhez akik obstruktív tüdőbetegségben szenvednek, illetve a prehospitális ellátásban is.

Az O-Two egyszer használatos CPAP maszk egy egyszerű, költséghatékony alternatíva!

További részletekért forduljon kollégáinkhoz!