AIRVO2 – Optiflow Nazális High-Flow terápia

AIRVO2 – Optiflow Nazális High-Flow terápia

Fisher & Paykel AIRVO2 egy olyan orvostechnikai eszköz, amely a légzéstámogatás és légúti hidratáció mellett hangsúlyt fektet a beteg kényelemére és könnyű kezelésre is. Az AIRVO 2 egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi Optiflow™-val a magas nazális áramlást. A Fisher & Paykel Healthcare vezető párásító technológiája biztosítja az AIRVO 2-nek a magas levegő/oxigén keverék áramlását a spontán lélegző betegekhez az egyedi Optiflow™ nazális interfészen keresztül.

Miért hasznos a készülék?

  1. A magas kockázatú betegeknél végzett korábbi vizsgálatok arra utalnak, hogy az extubálás utáni NHF-kezelés (Nasal High-flow) csökkentette a reintubálás előfordulási arányát. (Hernández et al. JAMA. 2016)
  2. Az NHF alkalmazása jelentősen csökkentette az intubációra szoruló betegek számát. Sőt, a betegek körében jelentősen alacsonyabb volt a halálozási arány is az intenzív osztályokon. (Frat at al. The New England Journal of Medicine. 2015)
  3. Jelentősen csökkentette a betegek intenzív osztályon való tartózkodását az NHF alkalmazása. (Hernández et al. Journal of the American Medical Association. 2016)